Промоција књиге угледног професора Љ. Георгијева са Новог бугарског универзитета у СофијиУ петак, 20. априла 2012, на Мегатренд универзитету је одржана презентација књиге „Настава кроз студије случаја”, коју је написао проф. др Људмил Георгиев, проректор Новог бугарског универзитета у Софији. О методу наставе путем студија случаја и самој књизи, говорио њен аутор, проф. Људмил Георгиев, као и проф. др Мијат Дамјановић, шеф Катедре за бизнис и менаџмент, и проф. др Татјана Цветковски, продекан Факултета за пословне студије Мегатренд универзитета.
Настава кроз решавање студија случаја настала је почетком двадесетог века на Универзитету Харвард у САД. Најпре је Правни факултет на Харварду почео да примењује овај метод, заступајући тезу да изучавање савременог права треба да се заснива на познатим, типичним случајевима из прошлости. До данас је Харвард највећи генератор, дистрибутер и продавац студија случаја.
Професор Георгиев је годину и по дана провео на специјализацији на универзитетима Харвард и Вашингтон. Основна тема специјализације била је писање и предавање путем студије случаја. Дугогодишњим експериментисањем овом методом, углавном на предмету Локална управа, који предаје на Новом бугарском универзитету у Софији, стекао је велико искуство, тако да је усавршио овај метод и решио да путем књиге пренесе своја знања свакоме ко одлучи да га користи у свом раду.
Издавање ове публикације реализовано је у оквиру Темпус пројекта „Development of public administration and management studies in Serbia”, а сви наставници и сарадници Мегатренда који су били присутни на презентацији, имали су прилику да добију књигу на поклон.  


 

објављено 2012-04-21