Свечано и радно обележен Дан Универзитета „Приморска” на МегатрендуУ среду, 18. априла 2012, одржан је Први самит између Мегатренд универзитета и Универзитета „Приморска”, Копар, Словенија. Разговоре о будућој сарадњи два универзитета водили су ректори, проф. др Мића Јовановић и проф. др Драган Марушич, као и проректори за међународну сарадњу, највиши представници Факултета за пословне студије нашег универзитета и Факултета за менаџмент Универзитета „Приморска”. Паралелно је одржан и састанак између два одељења за међународну сарадњу и шефова кабинета ректора.
У оквиру Самита, свечано је обележен Дан Универзитета „Приморска” на Мегатренду, приликом којег су нашим студентима представљени програми основних, мастер и докторских студија, међународна сарадња и културне активности овог партнерског универзитета.
У завршници Дана „Приморске” на Мегатренд универзитету, ширим научним, политичким и пословним круговима, као и заинтересованим студентима, презентован је заједнички Мастер ин Латин Америцан Студиес који ће бити покренут октобра 2013. године. Представљању овог заједничког српско-словеначког образовно-научног програма, који је организован у сарадњи с амбасадором Републике Словеније у Србији господином Францом Бутом, присуствовали су високи представници Министарства спољних послова Републике Србије, амбасадори и дипломатски представници Аргентине, Бразила, Кубе, Еквадора, Мексика, Венецуеле, Шпаније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине и Словачке, као и представници Словеначког пословног клуба у Србији.


  


 

објављено 2012-04-22