Позив Мегатренд универзитета будућим студентима: СТУДИРАЈ БЕСПЛАТНО!Na

Мегатренд универзитету је, 28. марта 2012. године, одржана конференција за медије, поводом одлуке да се ове године омогући бруцошима бесплатно студирање на свим институцијама Мегатренд универзитета у нашој земљи.

На конференцији су говорили ректор Мегатренд универзитета проф. др Мића Јовановић, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, и министар просвете и науке у Влади РС проф. др Жарко Обрадовић.

Ректор Мегатренд универзитета је истакао да ова одлука представља допринос изласку из кризе и помоћ младим људима, њиховим родитељима и Србији. „Мегатренд је у последњих неколико година повећавао број уписаних и тиме су се стекли услови да Универзитет те добре пословне резултате подели са младима у Србији“, објаснио је професор Јовановић.

Ректор је, поред осталог, рекао: „С обзиром на чињеницу да је ова, 2012. година, најкритичнија с погледом на финансијско-економску кризу, одлучили смо да дамо допринос изласку из тешкоћа, тако што ћемо, ове године, уписивати студенте на прву годину студија, на свим нашим институцијама – БЕСПЛАТНО! Дакле, нема школарине за овогодишње бруцоше! Годишња школарина је, иначе, већ више од десет година, без промена износила 1500 евра у десет рата. Уписна квота је 2500 студената на свим нашим институцијама; тиме долазимо до инвестиције од 3.750.000 евра, којом најстарији приватни универзитет ове године помаже образовање у Србији.“

Ову одлуку подржао је заменик премијера и министар унутрашњих послова господин Ивица Дачић, и подсетио на заборављене принципе солидарности и равноправности, какав је великодушан потез ректора Мегатренд универзитета. Дачић је нагласио да би желео да Србија буде у још већој мери земља социјалне правде и да овај потез треба високо да се цени.

Одлуку Мегатренд универзитета подржао је и министар просвете и науке, проф. др Жарко Обрадовић, који је приметио да би сви универзитети у Србији требало да се угледају на Мегатренд. Министар је подсетио да образовни систем Републике Србије, Национални савет и Комисија за акредитацију не праве разлике између образовања на државним и приватним институцијама, и додао да Мегатренд универзитет, осведочено, има изузетан професорски кадар, нуди сјајне услове студирања и има модерне и функционалне студијске програме.

Мегатренд је најстарија и највећа приватна високошколска образовна институција у Европи, где се стичу знања потребна за започињање успешне каријере у областима бизниса, економије, менаџмента, државне управе, културе и медија, уметности и дизајна, компјутерских наука, биофарминга. Многи од оних који су прошли кроз образовни систем Мегатренда данас су признати стручњаци у наведеним областима, и сами представљају најбољу гаранцију квалитета Мегатренд универзитета.       


 

објављено 2012-03-29